Stensättning

 

Att lägga nya gångar och skapa en ny uteplats höjer många gånger värdet på ditt hus. Det hjälper även till att skapa lite mer intryck i en äldre trädgård. Det är även fördelaktigt att kunna ställa sina vackra utemöbler på ett jämt och snyggt underlag som dessutom är lätt att hålla rent.

 

Stensättning – att välja rätt sten

Det finns idag ett stort utbud av material, färger och storlekar. Vår rekommendation är dock att välja färgton och ytstruktur på din sten efter vilken yta och färg som du har på fastigheten. Tänk även på att det ser bättre ut om stensättningen ser ut att passa in i närmiljön. Stensättningen ska finnas där utan att ta över arkitektur eller växtligheten.

 

Stensättning – innan du börjar

Tänk på att stensättningen ska passa så att bilen kan köra in och ut ur garaget. Entrépassager bör vara ca 140 cm breda och vanliga trädgårdsgångar mellan 70 – 90 cm breda. Ett tips är att placera ut grill, krukor och trädgårdsmöbler innan stensättningen så att du ser att allt får plats och att det blir tillräckligt med plats. Ta sedan måtten och utifrån dem så kan du lättare beräkna investeringskostnaden för din stensättning.