Stubbfräsning

 

Om du önskar få bort en eller flera stubbar från din mark så har vi möjlighet att bistå dig med hjälp av vår stubbfräs. Med hjälp av stubbfräsen så fräser vi sönder stubben och resultatet är ett hål som vi kan fylla igen med exempelvis matjord. Perfekt ifall du exempelvis vill jämna ut för att istället odla gräsmatta.

Stubbfräsning – perfekt resultat utan hjulspår

Stubbfräsen lämnar inga tunga hjulspår som till skillnad från förr i tiden var ett resultat av att man var tvungen att använda tunga maskiner. Vår stubbfräs arbetar enbart på stubben. Så resultatet blir att stubben eller stubbarna försvinner utan att vi gör åverkan på omkringliggande mark. Efter fräsningen blir det enbart spån kvar av stubben. Spånet kan läggas direkt på komposten eller samlar vi upp det om så önskas. Vi utför ett grundligt arbete för att motverka att rotskottsbildande träd kommer tillbaka med ny kraft.

Stubbfräsning – förberedelser och genomförande

Vi bestämmer i förväg vilken eller vilka stubbar som du önskar få bortfrästa. Vi markerar upp stubbarna vanligtvis med färg. Vi har god möjlighet att komma fram i smala passager med stubbfräsen. Det finns möjlighet att lyfta in stubbfräsen med kran och ibland hantera det genom att gå via grannens mark/tomt.

Vad kan man fräsa bort?

Det är vanligt att vi fräser bort allt mellan stubbar till roten av stora häckar. Vi har även möjlighet att fräsa bort rötter. Stubbfräsningen kan givetvis kombineras med trädfällning om så önskas.

Stubbfräsning – hur kan vi hjälpa dig?

Om du önskar hjälp med stubbfräsning till en eller flera stubbar så är du välkommen att kontakta oss för en kostnadskalkyl. Vi kan boka möte för att bedöma omfattning och svara på frågor samt ge dig en så korrekt prisbild som möjligt.